آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار معاون دارالقرآن کشور با بیان اینکه قرآن، پایه و اساس دین ماست، اظهارداشت: فروع و اصول دین ما، تاریخ دین ما، اخلاق دین ما، همه و همه با قرآن عجین است.
به گزارش قرآن بلاگ به نقل از ایسنا، این مرجع تقلید با اشاره به اقبال عمومی مردم به قرآن بعد از انقلاب اسلامی، گفت: این اواخر فعالیتهای خوبی در مورد تلاوت، صوت، ترجمه و تفسیر قرآن صورت گرفته و باعث برکات معنوی زیادی برای کشور شده است، هر چند هنوز کافی نیست.
وی به اوضاع کنونی جهان امروز اشاره کرد و افزود: در روزگاری که از طریق گوشیهای همراه مفاسد اخلاقی و اجتماعی فراوانی منتشر و منعکس میشود و افراد زیادی را آلوده میسازد، ما باید در امور قرآنی کار و فعالیتهای بیشتری بکنیم و باید کشور ما در امور قرآنی حرف اول را بزند و به وسیله آن بیمه شوند.
مکارم شیرازی از چاپ قرآنهای عثمان طه و ترجمههای متفاوت آن انتقاد و عنوان کرد: قرآن عثمان طه که با سرمایههای فراوان عربستان سعودی چاپ و منتشر شده و در ایام حج تبلیغ این قرآنها میشود، اشکالات فراوانی دارد. مقدار زیادی از این اشکالات از رسم الخط است.
این رسم الخط در زمان پیامبر اکرم(ص) قطعا نبوده و بعدا وارد شده است، که حتی باعث گمراهی و اشتباه خوانندگان میشود، به علاوه قرآن عثمان طه غلطهای متعددی دارد که مربوط به رسم الخط است و باید اصلاح شود.
این مرجع تقلید افزود: وقت آن رسیده که علمای اسلام جلسهای تشکیل دهند و این اشتباهات را برطرف کنند. این استاد درس خارج فقه در ادامه به ترجمههای موجود اشاره کرد و گفت: ترجمههای موجود اشکالاتی دارد. کسانی باید مترجم قرآن شوند که حداقل یکبار تمام قرآن را تفسیر کرده باشد و با عقاید، فقه و مسایل اسلامی کاملا آشنا باشد و به ادبیات عرب و فارسی احاطه کامل داشته باشند.
مکارم شیرازی در پایان به ترجمهای اشاره کرد که اخیرا از سوی وهابیها به زبان فارسی منتشر شده و متاسفانه انحرافات مذهبی فراوانی در آن است، زیرا آیات ولایت را تفسیر به خلاف کردهاند و افزود: وظیفه وزارت ارشاد است که از کسانی که دانسته یا ندانسته مسلمات شیعه را در ترجمههای انحرافی خود زیر سوال بردهاند، جلوگیری کند.
نظرات شما: نظر